Archive | Ταβέρνα RSS feed for this section

Παυσίλυπον Μουσικό Μεζεδοπωλείο

Παυσίλυπον… λέξη σύνθετη που απλά σημαίνει παύση της λύπης. Γεννήθηκε με μεράκι τον Σεπτέμβριο του 1997 και επό τότε προσδίδει στα βράδια μας πινελιές από τα βράδια της παλιάς Αθήνας, όπου στα στέκια της, τα τραγούδια και το κρασί ένωναν παρέες και έφτιαχναν αναμνήσεις…

Έναστρον

Στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Ψυρρή, αναζητείστε την οδό Μίκωνος. Στον δρόμο αυτό, δεν έμεινε μόνο το όνομα του Μίκωνα, φημισμένου γλύπτη και χαλκουργού της αρχαιότητας, αλλά και το άρωμα της Ασπασίας, αφού εδώ, σύμφωνα με τον μύθο, της έδινε ραντεβού ο καλλιτέχνης κρυφά από τον Περικλή!

Το Χάνι

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Κατσιμίδι, μέσα στο πανέμορφο δάσος βρίσκεται η Οικογενειακή Ταβέρνα Το Χάνι.

Ριφιφί

Χαρούμενη, άνετη, τίμια μοντέρνα ταβέρνα, εκπέμπει και μια ρετρό θαλπωρή. Κλασική ελληνική κουζίνα, με στοιχεία που πάνε κι ένα βήμα παραπάνω.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Ποικιλία μεζέδων στο ζεστό χώρο της φαληριώτικης μονοκατοικίας.

Αλκυόνες Μουσικό Μεζεδοπωλείο

Μουσικό μεζεδοπωλείο όπου η ελληνική παράδοση συναντά την πολίτικη κουλτούρα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι προσεχτικά επιλεγμένα, έτσι ώστε να δημιουργούνται πιάτα ασύγκριτης νοστιμιάς.

Αποστακτήριον

Χαριτωμένο, νεο-παραδοσιακό μεζεδοτσιπουράδικο πάνω στην πλατεία με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Κάθε Πέμπτη ζωντανή μουσική.

Ρακί Μεζέ

Το πρώτο «Καστελόριζο» στην Καλλιθέα μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο καλαίσθητα θαλασσινά μεζεδοπωλεία της πόλης, με τις μοντέρνες στυλιστικές επιλογές του αρχιτεκτονικού διδύμου Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης να κυριαρχούν στο χώρο.

Το Ελαϊκόν Βύρωνας

Το «Ελαϊκόν» μαθεύτηκε όσο γρήγορα αλλάζουν χέρια οι σημειώσεις στα χέρια των φοιτητών. Έγινε στέκι για τους καλούς μεζέδες του, τα εξαιρετικά ποτά που σερβίρει και τις καλές τιμές του, οι οποίες διατηρούνται χαμηλά σε πείσμα των καιρών.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Το Μπαλκόνι στις Κυκλαδες στον Καρέα εμπλουτίζει την κουζίνα του με γεύσεις και αρώματα από την κυκλαδική γη και θάλασσα φιλοδοξώντας να δημιουργήσει έναν ενιαίο γαστρονομικό χώρο αντιπροσωπευτικό της αυθεντικής διατροφικής κληρονομιάς των νησιών του κεντρικού Αιγαίου, προσφέροντας μια νέα πρόταση που μέχρι σήμερα απουσίαζε από τον εστιατορικό χάρτη της Αθήνας. Με προσιτά πιάτα που [...]

Καλντέρα – Γεύσεις του Αιγαίου

H Kαλντέρα είναι μια κουζίνα. Eίναι μια παρακαταθήκη από συνταγές. Eίναι μια τράπεζα που συναλλάσεται γευστικά με το χρόνο και τον τόπο. Eίναι ένα καπηλιό που οι θαμώνες ανταλλάσουν συναισθήματα, καημούς και όνειρα.

Ο Τσολιάς

Η ταβέρνα «Τσολιάς»  είναι η πιο γνωστή και ίσως η καλύτερη ταβέρνα στη Βάρη, στα «Βλάχικα»!