Archive | Εστιατόριο RSS feed for this section

Έναστρον

Στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Ψυρρή, αναζητείστε την οδό Μίκωνος. Στον δρόμο αυτό, δεν έμεινε μόνο το όνομα του Μίκωνα, φημισμένου γλύπτη και χαλκουργού της αρχαιότητας, αλλά και το άρωμα της Ασπασίας, αφού εδώ, σύμφωνα με τον μύθο, της έδινε ραντεβού ο καλλιτέχνης κρυφά από τον Περικλή!

Nice ‘n’ Easy

Το ταξίδι… Η αέναη αναζήτηση του «αλλιώτικου», του ποιοτικού, του ουσιαστικού τρόπου να ζει κάνεις, μας οδήγησε σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις, αρώματα, ήχους και εικόνες που θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας…

Αγοραστός

Εγκάρδια προσέγγιση της δημιουργικότητας από τον Δημήτρη Αγοραστό, βασισμένη καθημερινά στα καλούδια της αγοράς.

Ριφιφί

Χαρούμενη, άνετη, τίμια μοντέρνα ταβέρνα, εκπέμπει και μια ρετρό θαλπωρή. Κλασική ελληνική κουζίνα, με στοιχεία που πάνε κι ένα βήμα παραπάνω.

Με Νου

Φωτιστικά-κατσαρόλες, λιτή διακόσμηση σε τόνους του λευκού και του γκρι και κλασικές ελληνικές γεύσεις, χωρίς να λείπουν και μερικές διεθνείς πινελιές.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Ποικιλία μεζέδων στο ζεστό χώρο της φαληριώτικης μονοκατοικίας.

Αλκυόνες Μουσικό Μεζεδοπωλείο

Μουσικό μεζεδοπωλείο όπου η ελληνική παράδοση συναντά την πολίτικη κουλτούρα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι προσεχτικά επιλεγμένα, έτσι ώστε να δημιουργούνται πιάτα ασύγκριτης νοστιμιάς.

Αποστακτήριον

Χαριτωμένο, νεο-παραδοσιακό μεζεδοτσιπουράδικο πάνω στην πλατεία με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Κάθε Πέμπτη ζωντανή μουσική.

Ρακί Μεζέ

Το πρώτο «Καστελόριζο» στην Καλλιθέα μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο καλαίσθητα θαλασσινά μεζεδοπωλεία της πόλης, με τις μοντέρνες στυλιστικές επιλογές του αρχιτεκτονικού διδύμου Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης να κυριαρχούν στο χώρο.

L’Osteria da Claudio

Οι Αθηναίοι λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας έχουν έναν επιπλέον λόγο να γιορτάζουν: ο από καιρό εστιάτορας των Αθηνών Claudio άνοιξε μια νέα τραττορία, στο Χαλάνδρι Αττικής, την «L’ Osteria». Ειδικεύεται στο σπιτικό ιταλικό φαγητό με έμφαση στην φρεσκάδα και την αυθεντικότητα.

Saloon Piano Restaurant

Πολλοί έχουν βαρεθεί από τους «μοντέρνους» τρόπους με τους οποιους διασκεδάζει ο κόσμος και αναζητούν κάτι ήσυχο και ρομαντικό. Τα ρομαντικά εστιατόρια τραβούν την προσοχή τους ή επιλέγουν κάποιο από τα λιγοστά αλλά ιδιαίτερης ομορφιάς piano bar της Αθήνας. Ιδανική ατμόσφαιρα για ζευγάρια που αναζητούν ένα ήσυχο βράδυ, με κεριά, χαμηλό φωτισμό κάτω από τις [...]

Το Ελαϊκόν Βύρωνας

Το «Ελαϊκόν» μαθεύτηκε όσο γρήγορα αλλάζουν χέρια οι σημειώσεις στα χέρια των φοιτητών. Έγινε στέκι για τους καλούς μεζέδες του, τα εξαιρετικά ποτά που σερβίρει και τις καλές τιμές του, οι οποίες διατηρούνται χαμηλά σε πείσμα των καιρών.